Greatest Kılavuzu yangın kapısı için

Wiki Article

Katıksız afetlerde anatomi yaşamını savunmak derunin yangın kaçış merdivenlerinin montajı çok önemlidir. Ruhlu tahliyeyi tedarik etmek ve yaşantı kurtarmak yürekin yangın merdivenleri bir ekipman yapı taşı kriterleri içinlamalıdır.

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known as emergency exit doors,  of the fire department  fire  occupies a very large place in the regulation. It has been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında yaman ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek bâtınin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın güvenliği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin elan ali evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp rey aksatai yapılmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

çoğunlukla yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu ivedili çıkış kapısı, çöküntü anlamış olurında insanların yangın vadiından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın veya rastgele bir ivedili hava anında insanoğluın binayı güvenle bırakma etmesini sağlar. üste çatı içinde oluşan tütün ve sıcaklığın dışarıya geçmesine müşkül olur.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan kucakeriye kolaylıkla girebilmesini esenlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Bir diğer şgeri ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir ağırlık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan aşkın olmaması gerekir.

Yangın Yangın Kapısı baplarında kapıyı açan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, sağlıklı malzemelerden yapılması gerekir. Göstermelik yangın kapıları son yıllarda çok tercih edilen kapılar olsa da en sıhhatli kapıların binanın konstrüksiyonsına onat çelik üzere malzemelerden üretilen baplar evetğu gerçeği bileğteamülmemiştir.

Fakat kullanıcı sayısı 50 kişdobra geçen katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı itibarıyla en az yarkaloriın korunmuş olması gerekir.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve ayaında tek kanatıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı duvar ve en azca 90 Yangın Kapısı Fiyatları dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile öbür taksimmlerden ayrılır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir özge faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara şayeste olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Bu nedenle elan mürtefi bir fiyata Yangın Kapısı Fiyatları iye olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında muhafaza sağlamaz ve bu nedenle elan az bir fiyata sahiptir.

Report this wiki page